Ски и сноуборд на Боровец

Боровец е разположен на надморска височина от 1300 до 1400 метра на северните склонове на Рила. Климатът в курорта е умерен, зимата е мека и с много снеговалежи. Средната температура през януари – най-студеният месец, е около минус 4,8 °C. Ски-сезонът обикновено продължава от средата на декември до април.

Боровец предлага отлични условия за планински туризъм и спорт: алпийски ски, сноуборд, ски бягане, планинско колоездене. Освен това по високите части на Рила планина – ски център Маркуджик, в разгара на сезона, снежната покривка достига 2 m, което ви дава възможност за екстремно каране на алпийски ски и сноуборд.
В курорта има 4 лифта и 6 ски влека. Пистите са 24, подходящи за начинаещи (лека писта), леко напреднали (лесна), средно напреднали (средно трудна) и експерти (трудна). На основните писти има инсталации за изкуствен сняг.
В класацията на туристите на Crystal Ski - поделение на един от най-големите световни туроператори - TUI Ski, Боровец заема второто място в категорията “Най-добро ски училище за възрастни”. Цените в училището на ден започват от 80 лв.

ОСНОВЕН САЙТ https://www.borovets-bg.com/
ПИСТИ https://www.borovets-bg.com/page/info/pisti-i-liftove/pisti
ЦЕНИ https://www.borovets-bg.com/page/info/pisti-i-liftove/ceni-na-lift-karti-i-bileti-za-zimen-sezon-20222023